Писателката Ралица Генчева ще гостува виртуално на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца на 13 май /сряда/ от 15 ч.

Тя ще бъде специален гост на осмото представяне на автор в инициативата #ВкъщиСъмИЧета, организирана от екипа на „Аз чета”. Кампанията цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно, като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги и бъдещи творчески проекти в онлайн разговор.

Предаването на живо ще се осъществи през фейсбук страницата на библиотеката – fb.com/libvratsa, а за стрийминга ще се погрижи екипът на Аз чета – AzCheta.com.

Ралица Генчева е сред най-успешните самопубликуващи се автори в България. Родена е във Варна през 1986 г. Завършила е Университета в Портсмут и започва работа в международна одиторска компания. Занимава се с employer branding /работодателска марка/.

Писането й е хоби, а през 2016 г. издава първата си стихосбирка „Този път, за да ме чуеш“. Преиздадена е четири пъти в рамките на половин година. Нарежда се като най-любима поетична книга за 2016-а в конкурса „Моята любима книга“. През 2017 г. издава „Има ли по-рано от сега”.

„Кой те излъга какво е щастие“ (2018) е третата ѝ книга и е доста различна от предишните ѝ. В нея тя споделя своята борба с емоционалното изтощение, което е стигнало крайност. В същата година излиза и стихосбирката „Когато тръгвай значи остани”, която прилича повече на подарък, отколкото на книга. В нея има 50 стиха върху красиви картички, които всеки може да подари или сложи в рамка.

В края на 2019 г., за Коледа излиза от печат и лимитираната „За Коледа си пожелавам: Разговори по женски”, в която писателката е събрала непубликувани любовни текстове от последните години.

Всеки може да се включи с въпроси към Ралица Генчева, като ги напише в коментар под живото излъчване по време на разговора, изпрати предварително до библиотеката като съобщение във фейсбук страницата fb.com/libvratsa или на имейл: libvratsa@libvratsa.org.