Писателката Радостина А. Ангелова ще гостува виртуално на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца на 20 май /сряда/ от 15 ч.

Тя ще бъде специален гост на деветото и последно представяне на автор в инициативата #ВкъщиСъмИЧета, организирана от най-големия сайт за четене и книги „Аз чета”. Кампанията цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно, като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги и бъдещи творчески проекти в онлайн разговор.

Предаването на живо ще се осъществи през фейсбук страницата на библиотеката – fb.com/libvratsa, а за стрийминга ще се погрижи екипът на Аз чета – AzCheta.com.

Радостина А. Ангелова е родена в София през 1969 г. Автор е на стихосбирките „Половината съм аз“ (2003) и „Сърце на път“ (2004).

Печели Втория Европейски конкурс за поетична книга на английски език с ръкописа The Colours of the Old Lady. Влиза в класациите на 100-те най-креативни хайку автори в Европа за 2010 и 2011 г. Член е на международната хайку фондация (The Haiku Foundation).
Радостина А. Ангелова жонглира с различните си роли точно толкова добре, колкото и с думите – тя е определяна като най-лиричният автор на романи. Тя е преподавател, доктор на техническите науки, автор и съавтор на над 170 научни публикации и учебници. Нейни текстове са публикувани в стихосбирки в Белгия и списания във Великобритания и САЩ.

Има издадени седем романа, сред които „Виенски апартамент”, „Афиши в огледалото” и „Бал в Мулен Руж”. „Утре” излезе в край на 2019 г. и е първата ѝ книга в съавторство с нейния син Александър Станков.

Всеки може да се включи с въпроси към Радостина А. Ангелова, като ги напише в коментар под живото излъчване по време на разговора, изпрати предварително до библиотеката като съобщение във фейсбук страницата fb.com/libvratsa или на имейл: libvratsa@libvratsa.org.