Пенсионери от Враца получиха уникалния шанс да пътуват заедно с ансамбъл “Хемус” за юбилейния концерт-спектакъл по повод 75 години от създаването на ансамбъл “Мездра”- “Да останем богати”. Грандиозният концерт ще се състои тази вечер от 19.30 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата в София.

Членове от клубовете на пенсионерите във Врачанско ще имат възможност да се насладят на красотата и богатството на българския фолклор чрез преминаване през седемте фолклорни области.

Идеята е на депутата Мартин Харизанов, който подкрепя редица инициативи, свързани с развитието на изкуството и културата в областта.

Народният представител изрази своята подкрепа за ансамбъл Мездра и реализирането на техния юбилеен спектакъл, като едновременно с това осигури незабравимо преживяване на възрастните хора.

“Българският фолклор е закодиран дълбоко в душата на всеки един от нас и ние трябва да познаваме, пазим и предаваме нашите традиции и самобитност.

Това е и сюжетната линия на предстоящия спектакъл, а именно- нашият български корен, който ни помага да се съхраним като народ. “, каза Мартин Харизанов и добави, че ще продължи активно да подкрепя и популяризира културата и изкуството в областта.

Депутатът отправи своите сърдечни поздравления към ансамбъл “Мездра” и неговият художествен ръководител Мирослав Аспарухов по случай 75-годишния юбилей.

“Пожелавам им здраве и творческо вдъхновение, за да могат още дълги години да се радват на обичта на хората и да популяризират танцовото изкуство от Врачанско из цяла България.”