Резултатите от държавните зрелостни изпити на учениците от випуск 2020 вече са известни. За абитуриентите от ППМГ „Академик Иван Ценов“, за техните родители и учители те не носят изненади, става ясно от текст на страницата на елитното училище.

За поредна учебна година се потвърждава една известна на всички във Враца, и не само във Враца, закономерност: там, където вдъхновението, трудолюбието, екипният дух и мечтите се срещат, резултатите винаги са високи.

Независимо от обстоятелствата.

Випуск 2020 завършва своето средно образование в една уникална за историята на българското образование ситуация, свързана с епидемията от COVID-19.

Дистанционното онлайн обучение, моментите на неизвестност, променените дати ни изпитите – всичко това не успя да разколебае учениците от ППМГ „Академик Иван Ценов“ и техните учители и те заедно постигнаха това, което очакваха, а и обществото очаква от тях – върхови постижения.

При среден успех за страната от задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература 4.20, успехът на нашата гимназия е 4.93. Този резултат е и с близо една единица по-висок от средният, постигнат от останалите училища в Област Враца.

5.09 е средният успех на зрелостниците от втория изпит по учебен предмет по избор, 5.49 – от третата избираема матура. 13 са учениците, постигнали оценка Отличен 6.00 на матурите, на които са се явили, като между тях Зорница Христова от XII в клас е направила това и на двата зрелостни изпита.

Живеем във време на промени и на нови предизвикателства.

Резултатите, които постигаме заедно, ни задължават занапред, но и и дават увереност, че сме на прав път! Благодарим на учениците – за високия дух, упоритостта и вдъхновения труд, които вложиха в годините, прекарани в училище!

На родителите – за съпричасността и доверието. На институциите, с които работим – за подкрепата, която винаги сме имали и вярваме, че ще имаме и занапред!