На 2 май /четвъртък/ от 17:00 ч. в Голямата зала на ХГ „Иван Фунев“ при РИМ-Враца ще бъде открита изложба живопис на художника Володя Казаков под мотото: ” … аз, за Вас и Те!”.

Българският художник Володя Казаков е роден в Оряхово  на 28 август 1953 г. Повече от 30 години живее в Ботевград. От 10 години е член на Съюза на българските художници – секция „Живопис“. Участва в 65 изложби в България и над 30 изложби в чужбина. Рисува с маслени бои и акварел.

Първата си изложба прави през 1975 г. в Ботевград, а по-късно има самостоятелни представяния и в Благоевград, София, Оряхово, Русе, Враца, Плевен, Пловдив и други градове на страната и чужбина – повече от тридесет. Рисува в различни стилове. През 1980-те години се занимава и с карикатура. В периода 1997 – 1998 г. рисува абстрактни творби, след което преобладават творбите с определени теми и сюжети. Река Дунав, часовниковата кула в Ботевград и градският пейзаж са сред основните теми на творбите му. С тях са свързани голяма част от картините му: „Речен пейзаж“, „Носталгичен оряховски пейзаж“, „Душата на кулата“, „Ботевград“. Вдъхновяват го още притчите и легендите. Рисува Монмартър, Айфеловата кула и Нотр Дам в Париж, мостовете в Люксембург, каналите и къщите в Амстердам. /източник: wikipedia