15 февруари е Международният ден в подкрепа на децата, болни от рак.

На този ден обществото се обединява в убеждението, че всяко онкоболно дете заслужава най-добрата медицинска и психологическа грижа.

Златната панделка е символът, който носи съпричастност към децата, страдащи от онкохематологични заболявания. Навременната и точна диагностика може да предотврати смъртните случаи.

Международният ден в подкрепа на децата, болни от рак (ICCD), чието начало се полага през 2002 от Childhood Cancer International (CCI) се празнува навсякъде по света.

Глобалната цел, за която сътрудничи и СЗО, е намаляване на заболеваемостта и смъртността, облекчаване на болката и страданието на всички деца, боледуващи от онкологично заболяване, и техните семейства.

Набелязаната цел на СЗО по отношение на детския рак е да се елиминира болката и страданието на децата, които се борят с болестта и да се постигне поне 60% шанс за постигане на дълготрайна ремисия на всички деца със злокачествени заболявания по целия свят до 2030 година. Това означава удвояване на сегашното ниво на преживяемост и близо 1 000 000 спасени детски животи през следващите десет години.