Симфониета-Враца ще гостува в легендарната зала “България” на 26-ти декември с музиката на Виена и Европа.

Бляскавата гала е под патронажа на Нейно превъзходителство Посланикът на Република Австрия – Андреа Вике.

В сърцето на празничния сезон Софийска филхармония и Симфониета-Враца поднасят на почитателите на красивата музика на Виена и Европа разкошен гала-концерт с прочути валсове, полки, увертюри, арии, дуети и ансамбли в традициите на непреходната класическа оперета и опера.

На 26-ти декември от 19.00 ч. в гала-концерта „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа“ гостуват звездите на оперетата и операта – Даниела Владеску, Стефан Попов /Румъния/, Валентина Корчакова, Мария Цветкова, Марио Николов /България/, под диригентската палка на маестро Христо Павлов.

Ще звучат и виртуозните изпълнения на цигуларя, който покорява европейските сцени – Йован Богосавлевич /Сърбия/.

В традицията на виенската изтънченост, специално за публиката на 26-ти декември в зала „България“ е организирано валс-училище, в антракта на гала-концерта.

Балетният режисьор и хореограф от Виена – Венцислав Вике Дерменджиев ще запознае аудиторията с традициите и детайлите на валса, превърнал се в емблема на град Виена, особено с творчеството и музикалното наследство на фамилията Щраус.

Присъстващите ще се насладят на вълнуващи изпълнения под звуците на виенския валс и неповторимо забавление с великолепната музиката на Й. Щраус, Ж. Офенбах, Им. Калман, Фр. Лехар, Ж. Бизе, Дж. Верди, В. Монти, Р. Щолц, Г. Дендрино.

Билетите за гала-концерта на 26-ти декември от 19.00 ч. „Новогодишни наздравици с музиката на Виена и Европа“ са в продажба на касата в зала “България” и в мрежата на eventim.bg