Нов облик има Зверино след ремонт и благоустрояване на централния площад. Жителите на най-голямото село в община Мездра се радват на изцяло нов площад.
Днес новоизграденото място за отдих беше открито от кмета на Зверино Стоян Петров, кмета на Община Мездра Иван Аспарухов и народния представител инж. Петя Аврамова.
Средствата за “Изграждане, паркоустрояване и благоустрояване на централното площадно пространство, кв. 73 по плана на с. Зверино” в размер на 610 000 лв. са отпуснати с Постановление на Министерски съвет през декември 2020 г.
На официалното откриване гости бяха народният представител и бивш финансов министър от ПП ГЕРБ Кирил Ананиев, кметът на Община Враца Калин Каменов, председателят на Общински съвет – Мездра Яна Нинова, общински съветници, представители на ПП ГЕРБ от област Враца, граждани и гости. Водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.
По проекта е облагородено и благоустроено цялото площадно пространство и зелена зона около кметството, като са изпълнени изцяло нови алеи, настилки, осветление, ремонтирани са прилежащите асфалтови улици и тротоари. Обособени са три функционални зони. Най-високата е зоната „централен площад“ с паркинг за ежедневен достъп и централно площадно пространство с декоративна настилка. В централната част на площада е изградена връзка с втората зона. В зоната за социални контакти е изграден форум със сцена и седящи места, разположени амфитеатрално. Оформен е мемориален кът, а между нивата е изградена рампа за хора с увреждания с тактилна настилка и парапет. Рекреационната зона е в най-ниската част, близо до реката и е с най-богато озеленяване. Алейната мрежа е така организирана, че осигурява всички възможни връзки със съществуващите такива. В центъра е организиран кът за почивка с пергола и кът с фонтанка. В цялото парково пространство е изпълнено градинско и декоративно осветление.
С откриването на обновения площад се даде старт и на провеждането на Националния фолклорен фестивал „Змей Горянин“.