Краят на годината наближава.

Много хора вече си правят равносметка за почти отминалата 2019 г. Напълно нормално е всеки човек да иска да си постави нови цели, които да се опита да реализира през 2020 г.

Но съществува и един неоспорим факт, че ако искаме да просперираме в една или друга сфера, то трябва да се откажем от нещо старо, което вече не ни трябва, но сме се вкопчили в него, защото за нас има сантиментална стойност.

Ето от какво трябва да се отървете, преди краят на годината:

🔴 Стари и неработещи домакински уреди, които обаче пазите.

🔴  Стари каталози и брошури.

🔴 Счупени играчки, но и да не са, може да освободите място за нови. Просто дарете старите. В този процес може да включите и детето ви. Всички стари, скъсани дрехи или такива, които не ви стават вече… знаете, те трябва да бъдат изхвърлени. Любимите ви дънки от преди три лета не ви стават вече, не са ви нужни, защото заемат излишно място в гардероба.

🔴 Не пазете излишни чаши, защото са ви подарък от приятел, но с дребната подробност, че чашата е вече напукана. Вие ще пазите винаги спомена за чашата и жеста, но не ви е необходимо нещо, което е счупено и не използвате.

🔴 Почистването на дома преди светлите коледни дни има и друг плюс – отваряте място за нови и по-красиви вещи, които може да си купите или пък да получите!