В 10 спектакъла на 10 сцени младите българските деца в спорта и изкуството ще покажат пред публиката своя талант и потенциал.

Програмите ще са различни във всеки град, а техен автор е не кой да е, а Нешка Робева.

За трета поредна година легендата в художествената ни гимнастика обикаля България, а целта и е да събере средства, за да подпомогне младите български спортисти справедливо разпределени между участващите в спектаклите клубове и формации.

„По правилно е да наречем тези спектакли „шоу с много имена“. Първата година, когато го направихме само за Левски го нарекохме „Няма такова шоу“. Втората година решихме да подпомогнем гимнастическите клубове, защото някои от тях имат 0 бюджет. Бях решила, че това ще е последния ми спектакъл. Тази година колегите ме подведоха – нека направим едно шоу, да го направим в тези градове. Поддадох се, без да мисля много. След това излезе, че или човек трябва да е много луд или трябва да се казва Нешка Робева, за да се хване на тази въдица, защото ние правим шоу, правим наистина спектакъл“, това заяви специално за БНР великата треньорка.

Първото представление се проведе вчера в Благоевград, зала Скаптопара, от 19:00 часа.

Следват Русе – на 27 ноември, Велико Търново – на 29-и, Шумен – на 1 декември, Варна – на 2-ри, Бургас – на 3-ти, Ботевград – на 9-ти, а на 11 декември е спектакълът в НДК, София. На 14 декември шоуто гостува на Пловдив, на 15-ти – в Стара Загора.

Снимки: БНР