На официална церемония, в Регионалния исторически музей, бяха наградени отличените в Общата художествена изложба „Земята на Ботев“.

Откриването на експозицията и награждаването на победителите бе съчетано с литературно четене на врачански поети на стихове, посветени на Христо Ботев. Свои творби, посветени на поета революционер четоха врачанските поети – Красимир Данов, Върбан Велчев, Яна Кременска.

В тазгодишното издание на художествената изложба са представени 95 творби на 36 художници от Враца, Монтана, Лом и София.

Жури от Съюза на българските художници в състав: Любен Генов – живопис, председател и членове: Антон Стайков и Милен Иванчев определи призьорите.

В раздел „Скулптура“, награда на името на Андрей Николов бе присъдена на Веселин Тодоров от Враца за творбата „Птица“.

Росен Рашев – Рошпака бе отличен с наградата на Община Враца на името на Цено Тодоров за живопис, за творбата „Пъстрите птицосамолети“.

Призът на името на Пенчо Георгиев в раздел „Графика“ получи Дончо Планински от Монтана за произведението „Измерения“.

Наградата на името на Борис Коцев за приложно изкуство отиде за творбата „Ботевата светлина в сърцето“ на Жанет Левордашка.

Тина Спасенкова грабна отличието най-млад автор, с творбата „Градски пейзажи“.

С прекрасни изпълнения, в рамките на церемонията се включиха млади таланти, ученици на музикалния педагог Олга Младенова, както и балетната школа към НЧ „Развитие 1869“.