Тазгодишното издание на Врачанския есенен панаир очаква двойно повече търговци от страната и чужбина.

Над 250 производители и занаятчии са заявили участие в 131-то издание на форума, посветен на 160-годишнината от рождението на големия индустриалец и фабрикант – Мито Орозов.

В рамките на традиционното изложение ще се включат и 15 фирми от Румъния, както и 30 фирми от България, участници по проект на Търговско-промишлената палата. Те ще представят традиционни занаяти, специфични за всяка област.

За втори път от 13-ти до 15-ти септември във Врачанския есенен панаир ще се проведе фермерски базар.

На щандовете на българските производители ще се предлагат млечни и местни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, хляб и печива с квас, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, вина и сокове, билки и подправки, натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали.

Специално за изложението във Враца отново ще пристигнат производители на старото българско ястие от Северна България – крокмач.

За посетителите на търговския форум и тази година ще се предлага жива бира и безалкохолна бира.

Битова керамика, икони от дърво, каменна пластика, сувенири от естествени материали, народни носии са само част от уникалните изделия, които ще бъдат представени от занаятчиите.

Всяка вечер на врачанския панаир, самодейци от читалищата от Община Враца ще представят за дегустация едни от най-популярните и традиционни ястия от врачанския край.

Официалното откриване на 131-то издание на панаира е на 14 септември, от 18:30 ч., а началото на културната програма ще бъде дадено в 19:30 ч. с изпълнение на музикантите от любимата на няколко поколения българи – група „Тангра“. Ден преди това, на панаирната сцена в спортен комплекс „Христо Ботев“ ще се проведе грандиозен концерт на легендарния солист на рок бандата „Юрая Хийп“ – Джон Лоутън и музикантите от култовата група Б. Т. Р.

Любими на много българи изпълнители ще покорят врачанската сцена по време на панаирните дни