Жестът означава, че си в капан и имаш нужда от помощ

Изчезнала тийнейджърка от Северна Каролина беше спасена от моторист и полицията в Кентъки, след като направила таен сигнал, с който да покаже, че е в беда. Жестът с ръка момичето научило от социалната мрежа „ТикТок“.

16-годишната девойка от Ашвил била съобщена за изчезнала от родителите й. Няколко дни по-късно моторист в Кентъки се обадил на 911 със сигнал, че видял младо момиче на задната седалка на автомобил, което било видимо стресирано.

„Мотористът карал зад автомобила, когато забелязал младо момиче да прави жест с ръка за помощ, който знае от „ТикТок“. Той символизира „насилие, имам нужда от помощ“, казват от местната полиция в официалното изявление, цитирани от БТВ.

Специалният жест се прави с една ръка – дланта се отваря срещу този, който те гледа, след което палецът се прибира вътре и се стисва в юмрук. Жестът означава, че си в капан.

Мотористът продължил да кара след автомобила в продължение на няколко километра, като междувременно давал насоки на полицията къде да ги открие. Накрая колата била спряна от патрул, който спасил момичето и арестувал извършителя.