Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде днес, 24 септември 2019 г., на посещение в учебни заведения на територията на община Козлодуй.

Кметът Маринела Николова ще посрещне министъра в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Бутан, където ще видят обновената база и новия училищен автобус.

Кметът на община Козлодуй ще бъде придружавана от председателя на ОбС, Мая Занева, и от зам.-кмета Николай Николов. Домакин ще бъде Жана Димитрова, директор на училището, която ще организира среща между учителския колектив и министър Вълчев.

По-късно министърът ще посети Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов”, гр. Козлодуй.

В училището от тази учебна година стартира обучение по нова специалност – „Управление на радиоактивни отпадъци” и директорът Снежина Цветанова ще има възможност да разкаже за нея. На срещата ще присъстват представители на АЕЦ „Козлодуй” и ДП РАО, с които ще се обсъдят възможностите за бъдещо партньорство между двете дружества, като работодатели, и ПГЯЕ, като образователна институция.

В следобедните часове визитата на министър Вълчев ще продължи в най-старото училище в Козлодуй – СУ „Христо Ботев”, където ще го посрещне Николинка Тодорова, директор на учебното заведение. Там ще се проведе дискусия с участието на началника на Регионално управление на образованието, гр. Враца, ръководството на общината, директорите на учебни и детски заведения в общината и учители. Ще бъдат разисквани ключови въпроси в сферата на образованието.

За първи път от десетилетия насам Община Козлодуй посреща министър на образованието, което дава възможност в директен диалог да се обсъдят постиженията и проблемите на образованието в нашата община.