Мартин Харизанов предизвиква младите врачани с интересна инициатива!

Той организира състезание по предприемачество „Аз избирам да се развивам във Враца“ с награден фонд от 700 лв. и осигуряване на стипендии.

Зад реализацията на идеята стоят още „Благотворни приятели“ и Алумни клуб към Стопанската академия „Д.А. Ценов“ в Свищов“, чиито президент е Харизанов.

Инициативата цели да предизвика младите хора – от Х до ХІІ клас от града под Околчица, да създадат свой бизнес и използвайки ресурсите на региона да докажат, че има смисъл да се живее и работи в Северозападна България.

Надпреварата ще е между отбори, които са съставени между 3 и 5 човека, а всяко училище може да кандидатства с неограничен брой тимове.

Нужно е да се направят заявки за участие, които се приемат до 29 март. Всички участници ще могат при приемане редовно обучение на специалността „Финанси“ на СА “Д.А. Ценов” – Свищов да получат еднократно парично-наградна стипендия в размер на 200 лева, която ще бъде изплатена на първия студентски празник – 8 декември.

Това е възможно, благодарение на Мартин Харизанов, договорил този стимул.

„Може да си успешен, може да си амбициозен, може да осъществиш промяната, да останеш в града ни и да се чувстваш щастлив от това. Вярвам в това, че във Враца има доста млади хора, които биха могли да се развиват успешно като мениджъри и да реализират успешен бизнес в Северозапада. Мечтая да виждам повече млади будни хора, които искат да се развиват“, каза Мартин Харизанов.

Наградният фонд е 700 лева. 1-во място – 400лв., 2-ро място – 200лв., 3-то място – 100лв. При интерес към инициативата, всеки ученик или родител може да намери подробна информация при директорите на училищата във Враца.