Маринела Николова посрещна в Козлодуй президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

По време на срещата, вчера градоначалникът  разказа за подкрепата, която Общината оказва на спортните клубове,

които осъществяват дейност на територията на община Козлодуй, в това число – за финансирането им по Наредбата за условията и реда за финансиране на спортните клубове, за финансовото осигуряване на мероприятия и турнири по Общински спортен календар.

Маринела Николова  разказа и за традициите на волейбола в града. Събеседниците обсъдиха възможностите за развитие на волейбола в община Козлодуй.

В разговора стана дума за първостепенната важност на развитието на детския спорт.

На срещата присъстваше и Цветомир Николаев, състезател на местния волейболен клуб и треньор на децата.

Любомир Ганев засегна редица теми, като:

методическата помощ, която оказва федерацията на волейболните клубове; развитието на волейбола в малки, големи и средни общини; необходимостта от активност от страна на клубовете по места в търсене на източници за финансиране.

Кметът на община Козлодуй сподели за бъдещи проекти, свързани със спорта, най-вече – с подобряване на материалната база.

От 2020 г. Общината всяка година ще изгражда в междублоковите пространства в Козлодуй и в населените места детски и спортни площадки.

В края на срещата, която премина изключително ползотворно, г-жа Николова покани големия български спортист и президент на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев отново да бъде гост в община Козлодуй.

Именитият български спортист е носител на множество спортни отличия. Волейболистът се състезава седем години за „ЦСКА“, като 5 пъти е шампион на България. Известен е в цял свят със силния си сервис – ударът му е със скорост 130 км в час.