Две състезания по автомоделен спорт се проведоха в град Сливница на 15-ти и 16-ти юни –  Втори кръг от Държавното първенство на БФАМС, класове electric on road и Първо национално събитие RC scale Adventure.

И двете състезания са включени в календара на Българска федерация по автомоделни спортове.

В надпреварата за наградите на писта ,, Сливница ” взеха участие състезатели с 28 модела от  град Пазарджик, Русе, Летница, София, Враца и домакините от Сливница.

СТМК Враца взе участие в турнира с пет състезателя – Любомир Цветомиров, Петър и Боян Стаменови, Георги Шиклев и дебютанта на Държавно първенство – Мартин Михайлов. 

Победителите по класове:

On road electro

Клас 1/10  Electric Touring

Състезателят от СК Кинетик Русе –  Кристиян Костадинов  завоюва за пореден път  купата за първо място.

Представителите на СТМК-Враца Боян  Стаменов, Петър Стаменов и Георги Шиклев заеха съответно второ, четвърто и пето място.

Клас 1/10 Electric Super Stock

Победител отново стана Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе.

Боян Стаменов, Петър Стаменов и Георги Шиклев от СТМК – Враца завоюваха сребърен, бронзов медал и четвъртото място.

Клас 1/10 Electric Stock (деца и начинаещи)

Любомир Цветомиров  от СТМК-Враца грабна първо място, дебютантът Мартин Михайлов остана втори, а Константин Колунчев от Пазарджик – трети.

Успоредно с провеждането на Втори кръг от Държавното първенство на БФАМС , се организира и проведе демонстрационно състезание в клас RC scale Adventure, с което стартира нов клас в календара на Българската федерация по автомоделни спортове. Началото на този клас поставиха 16 състезатели от страната, като на всички бяха връчени медали и грамоти за участие.                       

 Следващото състезание от календара на БФАМС е на 22 – 23 юни в Пазарджик.

seg_vivid