Концертите ще започнат още преди официалното откриване на Врачанския панаир.

Мащабен концерт на легендарния солист на рок бандата „Юрая Хийп“ – Джон Лоутън и музикантите от култовата група Б. Т. Р. ще се проведе на 13 септември, ден преди началото на Врачанския есенен панаир.

Официалното откриване на 131-то издание на традиционното есенно изложение е на 14 септември. На панаирната сцена ще се качат музикантите от любимата на няколко поколения българи група „Тангра“, които ще припомнят златните хитове „Богатство“, „Любовта, без която“, както и шлагера от филма „Оркестър без име“ – „Нашият град“.

Обичаният врачанин, топ комикът – Краси Радков ще забавлява жителите и гостите на Враца в комедийната вечер на 15 септември.

Един от най-популярните рапъри – Ицо Хазарта също е част от културната програма на традиционното изложение. Съоснователят на най- успешната рап група Ъпсурт ще се качи на сцената на 16 септември.

131-то издание на Врачанския есенен панаир ще бъде закрито с концерт на легендарния дует, чиито песни и днес са хитови – Братя Аргирови. Известните близнаци Благовест и Светослав ще изпълнят вечните песни „Замирисва на море“, „До вчера“, „Точно в пет“ и др.