Година след година Банско толкова се разраства, че получава титлата “най-посещаван ски курорт в България” и се нарежда в топ 7 най-добри в света. Фен ли сте и вие на зимните спортове? Ако да, вероятно поне веднъж сте мечтали да живеете на място, където да можете да карате всеки ден. Ако пък отговорът е не, замисляли ли сте се, че ако имахте имот на такова място, би било много удобно да го отдавате под наем и да си осигурите сигурен доход през зимния сезон, както и прилични приходи през останалите месеци? В статията, от Suprimmo предоставят информация, която да ви помогне да откриете, релевантно ли е наистина купуването на имот в Банско.

Какви са предимствата на това да инвестирате в жилище в Банско?

Инвестицията в имот винаги е важно решение, дори когато става въпрос за жилище, в което няма да живеете постоянно. Suprimmo представят най-големите плюсове да притежавате недвижима собственост в района на курорта:

  • цена – сравнително евтини са в сравнение с други европейски ски курорти. Suprimmo споделят, че цените на апартаментите в Банско започват от около 20 000 евро, което го прави привлекателно предложение за тези, които искат да си осигурят собствено място за отдих или искат да инвестират на пазара на недвижими имоти;
  • несравнимият чар на града – друг уникален аспект на Банско е смесицата от архитектурни стилове. От Suprimmo разказват, че градът притежава специфичен чар, който е несравним с други европейски ски курорти. Според Suprimmo, добрата агенция за недвижима собственост трябва да може да ви помогне да намерите идеалния апартамент, независимо дали търсите нещо в луксозен модерен стил или по-скоро бихте се спрели на традиционна възрожденска архитектура;
  • широка гама от избори – можете да избирате от студиа до многостайни жилища. Видът на имота, в който ще инвестирате, ще зависи от това дали търсите личен ваканционен дом или имот за отдаване под наем с цел генериране на доход.

имоти в банско

Личното удобство или добрата инвестиция води конците в тази сделка?

Банско е прекрасно място в какъвто и аспект да се разгледа. Планината е невероятна, а самия град е изключително богат. Мястото е с развит целогодишен туризъм, а от Suprimmo споделят, че особено по време на зимния сезон, хотелите се пръскат по шевовете от наплива на туристи.

Инвестирането в собственост там може със сигурност да ви донесе печалба, тъй като местата под наем се разграбват като топъл хляб. Suprimmo обаче винаги съветват своите клиенти да обръщат внимание и на потенциалните рискове. Добре е да подберете имот с по-централна локация. Имайте предвид и разходите, които ще са ви необходими за поддръжка на обекта. В случай, че сделката не сполучи, поне ще имате къде да отидете на почивка, без да плащате такси за наем. Ако обаче не сте фенове на този тип туризъм, от Suprimmo съветват да премислите внимателно решението си, да се доверите на квалифицирани брокери, които да ви насочат и да не се притеснявате да задавате всякакви въпроси, свързани с потенциалното развитие на ситуацията в бъдеще.