Учудващо, но кухнята – а не холът, е любимо място на хората, които са в изолация заради разпространението на коронавирусната инфекция по света, сочи изследване на руска туристическа агенция.

В изследването са участвали над хиляда души, предимно от Русия, които са заявили, че кухнята им е любимо място и обичат да прекарват времето си там не само в хапване и готвене, но и за социален живот или работа.

Така над 42% от анкетираните избират кухнята за свое лично пространство, 17.6% предпочитат други стаи в дома си, 15.6% стоят по балконите си, а 10.6% стоят предимно в банята.

Други 1.8% от запитаните – вероятно на шега, отговорят, че килерът е най-привлекателен за тях, докато 0,9 процента от анкетираните са избрали отговора „коридор“. Почти шест процента от участниците в проучването прекарват време в някаква „друга част на апартамента“, а 5,5% не искат да споделят предпочитанията си.

Според наложените карантинни мерки за самоизолация в по-голяма част от света хората могат да напускат домовете си само при разходка на куче, при отиване на работа, на лекар, до аптеката или хранителен магазин, или при друга неотложна нужда.