Конференцията “Нови хоризонти в журналистиката”, която бе отложена отложена заради обстановката с COVID-19, ще се състои на 11 и 12 септември 2020 г.

Всички чуждестранни гости на събитието, организирано от World Press Institute, в партньорство с Фондация “Америка за България” и Асоциацията на европейските журналисти, вече потвърдиха ангажимента си за новите дати.

Регистрацията е отворена и билетите са на цени за ранни записвания.

Всички, които са закупили билети, ще могат да ги използват без презаверяване, а онези, които решат да се откажат, ще получат парите си обратно. Нещо повече закупилите досега билети ще имат възможност да доведат приятел на символична цена.

Акценти в програмата на конференцията са имена като:

Джеймс Фaлоуз  – старши кореспондент на американското списание The Atlantic. Фалоуз работи за изданието от края на 70-те години на миналия век. Той има богат опит като чуждестранен кореспондент, а освен това е работил в администрацията на президента Джими Картър, като е подготвял речите му;

Майкъл Монтгомъри – продуцент на радио/подкаст поредицата за разследваща журналистика “Reveal” на Центъра за разследваща журналистика в Калифорния. Той е носител на множество журналистически награди и журналист с дългогодишен опит в сферата на радиото, телевизията и печата, Монтгомъри е сътрудничил с Асошиейтед прес, Ен Пи Ар, Би Би Си, Ей Пи Ем и “Фронтлайн”;

Пол Стайгър е основател, главен редактор и изпълнителен директор на ProPublica, онлайн платформа за разследваща журналистика, от 2008 до 2012 г. За този период журналистите от ProPublica получават две награди „Пулицър“ през май 2010 г. и май 2011 г.

WPI е организация с близо 60-годишна история, която насърчава свободата на пресата и дава възможност на журналисти от цял свят да посетят САЩ, в рамките на обучителна програма. До момента от възможността са се възползвали над 500 действащи журналисти от 94 държави, в това число и 10 представители на български медии.

Сред участниците в конференцията са стипендианти на WPI, известни журналисти от Южна Африка, Финландия, Германия, Украйна и България.

Конференцията е насочена към професионални журналисти, както и към граждани с интерес по темата разследваща журналистика, свобода на словото и нови формати за разказване на истории. За подробности за програмата и резервации, моля посетете уебсайта на конференцията.