Стана ясен цветът на 2024 г. Експертите от Pantone Color Institute определиха цвета Peach Fuzz, който ще дава новите хоризонти на модния бизнес.

Всяка година експертите проучват модните подиуми, тенденциите в интериорния дизайн, моменти от попкултурата и човешката психология, за да направят своя избор.

Peach Fuzz е лек, плодов, внушаващ усещане за мир и спокойствие.

„Преминаваме през много сътресения в живота си и имаме нужда от цвят, който да е грижовен“, обяснява специалистът по цветове на Pantone Лейтрис Айзман.

„Това е топъл и уютен нюанс. И е много приятен. Смятаме, че в момент като този тактилността е наистина важна – да докосваме другите хора и да ги събираме в домовете си.“, допълва експертът.

Прасковените тонове са неизменна част от модните подиуми за пролет-лято 2024, особено в Милано, където водещи са италиански къщи като Gucci, Jil Sander и Sportmax, пише CNN.

Името на романтичния цвят отразява осезаемата чувственост, свързана с нюанса: кадифени праскови, меки пера от марабу, гладки винтидж сатени и коприна – всичко това идва на ум, когато мислим за комбинацията от розово и оранжево.

От топлите цветове на изгрев или залез до уюта на пухкаво одеяло, цветът “прасковен мъх” утвърждава моменти на вътрешно спокойствие с дълбоката нужда от общност, събиране и връзка.

Сега, след като изяснихме емоционалното влияние на цвета за 2024, нека видим няколко идеи за това как да го включим в гардероба си през новата година: