Живеем в град, с невероятна природа, която виждаме всеки ден. Именно на това прекрасно място – парк „Хижата“, откриваме поредното издание на Международния младежки театрален фестивал „Време“. Да си част от магията на театъра, е чест, която не всеки може да изпита. Поздравявам всички бивши, настоящи и бъдещи актьори, които имат удоволствието да са на сцената. Откривам 18-то издание на фестивал „Време“! Честит празник!“ .С тези думи кметът Калин Каменов откри театралния форум.

Директорът на Младежки дом – Враца Георги Врабчев приветства всички участници, а ръководителите на групите благодариха за гостоприемството.

Организатори на културната проява са Община Враца, Младежки дом – Враца, Театрална група ТЕМП, гр. Враца и Българска асоциация на аматьорския театър /БААТ/, член на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA. Официални наблюдатели на фестивала е Йоке Елбърс от Нидерландия и българската куклена актриса и режисьор Екатерина Казакова.

Тазгодишното издание на едно от най-големите театрални събития се провежда от 14 до 18 юни и под личната егида на кмета на Общината – Калин Каменов.

На сцената на Младежки дом-Враца ще се изявят групи от 10 държави, които ще представят пред публиката 15 представления. Сред участниците са представители на театрални формации от Босна и Херцеговина, Италия, Латвия, Литва, Нидерландия, Полша, Румъния, Украйна, Хърватия. България ще бъде представена от някои от най-добрите детски и младежки театрални школи от Бургас, Русе, София, Стара Загора Перник, както и домакините от Театрална група ТЕМП.

Специален гост в програмата на официалното откриване бе родената във Враца певица Нина Николина, заедно с нейния бенд и Калин Вельов.

Краят на церемонията бе ознаменуван с уникални 3D лазерно и пиротехническо шоу.

На събитието присъстваха още: народният представител Красен Кръстев, общественици и граждани.