Клубове по интереси, свързани с изкуството и науката,

отварят от началото на ноември в зона за тийнейджъри на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.

Новоизградената зала е предназначена за подрастващи и младежи и цели да се превърна в едно от любимите места за усъвършенстване на умения като креативност, критично мислене, емоционална интелигентност, както и зона за срещи с интересни личности от различни сфери на живота.

 От началото на ноември стартират 4 клуба, които ще се провеждат 1 път в седмицата:

 Академия по творческо писане с Милена Николова

Вторник, 14:30 ч.

В рамките на програмата децата получават умения за назоваване на общото и осъзнаване на важното в разнородни текстове, запознаване с жанровете, участват в работилници за измисляне на заглавия, упражнения по стил, илюстриране.

 Читателски клуб с Невяна Теодосиева

Сряда: 10 – 14 г.          Четвъртък: 15 – 19 г.

Начален час: 15:45 ч.

Пространство за споделяне на интерес към четенето. Време за обсъждане на книги, представяне на любими автори и произведения, развиване на умения за разказване, аргументиране, презентиране, даване на обратна връзка.

 Клуб на пътешественика с Невяна Теодосиева

Четвъртък, 14:30 ч.

Ще преминем през всички континенти и техните най-интересни забележителности, като накрая ще излезем и извън орбита с пътешествие из космоса. Очакват ви работилници за създаване на туристически продукт, търсене на най-краткия маршрут от една локация до друга.

 Зона за влогъри със Симеон Керемедчиев – Симби

Събота, 13:30 ч.

В този клуб ще изследваме похвати за създаване на вълнуващо съдържание, ще преминем през поведението пред камера и ще стигнем до технически особености, свързани със създаването на видеосъдържание. И най-важното: как се развива успешен канал в социалните мрежи.

 Всички клубове по интереси са с предварително записване и в тях могат да се включат ученици над 10-годишна възраст. Продължителност на клубовете е 3 месеца, 11 учебни часа. Стартират  на 1.11.2020 г. и ще продължат  до 31.01.2021 г. Срокът за записване е 26 октомври 2020 г.

Форма за записване: Заявление за участие на ученици в извънучилищна дейност в библиотеката