Изключителният китарист на „Ку-Ку Бенд“ Цветан Недялков ще изпълни световноизвестния Концерт за китара и оркестър „Аранхуес“

на композитора Хоакин Родриго, заедно със Симфониета-Враца под диригентството на маестро Константин Илиевски.

В концерта „Империи“ на 13.04 участва и талантливият млад пианист Симеон Златков с Концерт за пиано и оркестър № 5 “Императорски” от Лудвиг ван Бетовен

Програмата на концерта включва още: Джоакино Росини – увертюра към операта „Севилският бръснар“, Габриел Форе – Павана, оп. 50.

Концертът „Империи“, на 13-ти април /събота/ от 19 ч. в концертната зала, е част от цикъла на Симфониета-Враца „Европейска музикална пролет“.

Билети на кaсата в новия билетен център /до х-л Хемус/.

Китаристът Цветан Недялков е роден в София.

Възпитаник е на НМУ „Л.Пипков“ София и на Националната музикална академия (катедра Поп и джаз изкуство), където в момента е преподавател по китара. Трикратен носител на Първа награда на конкурса „Млад музикант“ в Чирпан (1983, 1985, 1987) и на Втора награда на конкурса за класическа китара в Гоце Делчев.

Цветан Недялков концертира активно като солист на Софийската филхармония, симфоничните оркестри в Пловдив, Варна и Бургас и др.

Китаристът е изключително популярен от телевизионния екран – като част от бенда на предаванията «Ку-ку», «Каналето» и «Шоуто на Слави» и като един от основните музиканти в телевизионни формати като «Мюзик айдъл», «Пей с мен» и «Гласът на България».

Свири на инструменти, изработени от майстора на китари, на когото се доверява самият Ерик Клептън. Между „бижутата“ му са китари Gibson и Fenderе, както и ръчно изработена Zemaitis, на каквато свири Карлос Сантана.

Цветан Недялков е не само един от най-виртуозните китаристи в България, но и един от най-многостранните – той свири и прави аранжименти в сферата на джаза, поп-музиката, песните за деца, филмовата и класическата музика. Участвал е в широк спектър международни фестивали у нас като Златния Орфей , Варненско Лято, Spirit of Burgas, Аполония и Фестивала на камерната музика в Пловдив.
Той е част от състава на китарното „Акустик трио 3000” и композитор на музиката в албума „Йо-хо”. През 2012 г. „Акустик трио 3000” печели международната награда на независимия американски лейбъл “Indiacoustic” за най-добър инструментален албум на годината

Пианистът Симеон Златков започва да свири на пиано на 6-годишна възраст

и учи в НМУ “Л. Пипков” София. През 2017-та завършва магистратура в НМА “Проф. П. Владигеров” при проф. д-р Борислава Танева. Лауреат е на множество национални и международни конкурси, сред които: Седми академичен клавирен конкурс в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ 2015 г. – първа награда и Осми международен конкурс „Citta di Airola”, гр. Айрола, Италия – втора награда.

Симеон Златков има редица осъществени концерти в България, Гърция, Германия, Австрия, Италия, Испания, Франция, Швейцария, Унгария, Полша и Русия. През 2015 г. той е част и от реализирания в много други страни по света проект „Микрокосмос“, включващ изпълнението на 60 едноминутни съвременни произведения от различни автори. Там той представя и своя собствена композиция. По-късно същата година взима участие в световноизвестния международен музикален фестивал „Fete de la musique” в гр. Женева, Швейцария.

Симеон Златков е много активен и в областта на камерната музика. Като част от Камерен ансамбъл „3/4” той печели още редица отличия и взима участие на различни фестивали, майсторски класове и концерти в България и чужбина. Сред тях са: рецитал през март 2014 г. по случай 115 години от рождението на Панчо Владигеров в “Малый зал“ на Московската консерватория „П.И. Чайковски“, съвместен концерт с проф. д-р Борислава Танева в гр. Васербург, Германия, както и рецитал в Камерна зала „България”, в рамките на Европейски музикален фестивал.