В деня на старта на предизборната  кампания за кандидати за кмет и общински съветници социалната мрежа “Фейсбук” буквално прегря.

Личните профили на част от кандидатите за Враца претърпяха коренна промяна и освен смяната на профилните снимки и кориците, те буквално заляха потребителите с прочувствени платени постове, защо се кандидатират за общински съветници или кметове.

Липсата на знания как се работи със социалната мрежа се превърна в истински тормоз за обикновените потребители, които са напълно наясно, че повечето от кандидатите за общински съветници и някои от кандидат-кметовете не горят от желание да решават проблемите на гражданите.

Мотивът на част от тях по-скоро е да си осигурят сигурен доход за следващите четири години.

Примамливи са семинарите в спа хотели, както и влиянието, и добрите позиции в различни сфери на местното самоуправление.

Единственият позитив е, че сред кандидатите има много, които никога не са обличали костюм и вече стимулират местния бизнес, като подкрепят финансово магазините за конфекция и тези за дрехи втора употреба.

Рекламните политически банери, разпространени във “Фейсбук” с мигащи цифри пък създадоха проблеми на потребителите с някои форми на епилепсия.

Иначе и през тази кампания не липсват нестандартни решения, като вкарването на правоъгълници и триъгълници в рекламните банери, което пък много прилича на рекламите на голям телекомуникационен оператор.

Засега все още не е ясно какво послание иска да ни изпрати Столетницата, чрез сложната геометрия в плакатите и банерите си, но кандидатите определено изглеждат доста нелепо изрязани по този начин.

 

Друг хит, който се опитват да наложат в последната година борещи се за местни първенци, е използването на телефонни приложения за удължаване на фигурата (което визуално топи килограми ) и такива за интернет лифтинг на лицата.

Този панаир на суетата е ненужно упражнение, защото в малкия град всички се познават ако не лично, то поне “по физиономия” и само една аристократична разходка по “пробива” е достатъчна да обезмисли използването на фотошоп.