От създаването си, хазартният сектор се развива стремглаво през годините. Мобилният хазарт, продукт на технологичния хазарт, сега представлява около една трета от всички пари, заложени по света.

Малко след появата на казината в началото на 90-те години се появиха и различни платформи за спортни залагания, чиято активност нараства от година на година натиснете тук за да видите повече платформи.

По време на пандемията много физически казина затвориха врати. В резултат на това, онлайн казината и спортните залагания станаха още по-популярни.

Технологиите ще имат все по-сериозна роля в развитието на сектора за в бъдеще. В тази връзка, нека разгледаме кои технологични иновации ще променят света на залаганията в следващите години.

Виртуална реалност (VR)

Виртуалната реалност ще намира все по-широко приложение в  пост пандемичния свят,а видео игрите се оказаха завладяващ пример за приложението на VR. Досега влиянието на виртуалната реалност в индустрията за залагания се наблюдава сред тези, които обичат да залагат на фантастични игри. Например, с VR слушалки, можете да гледате виртуални спортни игри на живо и да залагате на резултатите.

Освен фантастичните игри, спортът на живо също включва и VR технология. Добър пример за това са NBA, които включиха VR преживяване, за да помогнат на феновете да гледат мачовете от различни ъгли на игрището.

Освен това, с VR, онлайн букмейкърите вече могат да организират уникални виртуални турнири, в които играчите да участват. Тези турнири предлагат зашеметяваща графика и по-завладяващи преживявания от своите колеги.

 

Мобилни технологии

Глобалната индустрия за мобилен хазарт достигна около 250 милиарда долара през 2020 г. Мобилните технологии изиграха ключова роля за бързия растеж и популярността на спортните залагания. Ставаме свидетели на бързия растеж на спортните залагания, особено в Източна Европа.

Вече всеки може да залага на различни видове игри, от обикновени ротативки до спортни залагания. С въвеждането на високотехнологични смартфони, които предлагат стабилна интернет свързаност и бързина на устройството, индустрията за спортни залагания  бележи подем на популярността.

Повечето компании за спортни залагания вече позволяват на своите клиенти да депозират и теглят своите баланси сигурно чрез съобщения и онлайн комуникация. Така че няма нужда да посещавате банката за допълване на сметката или банков клон, за да получите изплащането си.

Социални медии

Според последните проучвания, в момента има около 3,96 милиарда души, които използват социалните медии. Това е около половината от населението на света.

Средно активен потребител на интернет прекарва повече от 2 часа в платформите на социалните медии дневно. Освен това тези мрежи получават повече от един милион нови потребители на ден.

Тези статистически данни показват потенциално високия растеж на спортните залагания, ако бъдат включени в социалните медии.

Поради нарастващия брой хора в социалните медии, индустрията за спортни залагания премести своя маркетингов план към дигитални платформи. Публикуването на оферти и бонуси в социалните медии вече може да помогне за привличането на потенциални залагащи към компаниите за залагания.

Тези дигитални реклами, ако са добре съобразени с аудиторията, могат да доведат нови клиенти в индустрията. Процентът на успеваемост често е повече от всяка съвременна форма на реклама.

Приложения за залагания

Физическите съоръжения за залагания често срещат трудности при привличането на нови клиенти поради конкуренцията на мобилните приложения за залагания. Тези приложения позволяват на залагащите да правят залози от комфорта на домовете си – т.е. по всяко време и навсякъде.

Съществува и социален аспект на спортните залагания, насърчаван от онлайн чат стаи в приложенията. Ето защо компаниите са прехвърлили повечето от операциите си към приложения за залагания, така че хората да могат да се насладят на общуването, докато залагат на любимите си спортни отбори.

С въвеждането на спортни залагания в приложенията, един проблем, който възниква, е този за ограничените методи за депозит. Вероятно защото използването на карти и онлайн транзакции е нещо, от което повечето хора се страхуват поради риска от кражба на самоличност и измами.