Всички обичаме да слушаме хубава подбрана от нас музика докато сме на път с автомобила си, но много от по-старите касетофони нямат директен USB конектор, през който да разчитат записаните на флаш-устройството MP3-ки. Как да решим бързо и евтино този проблем и кои модели блутут FM трансмитери (модулатори) за коли са най-качествени за това? Как се използват? Нека видим мнението на 4sales.

Какви видове трансмитери за коли има във 4sales.bg

Блутут FM модулаторите за коли представляват миниатюрни електронни устройства, умеещи да разчитат и предават звуковите файлове от поставения в тях USB флаш-носител, SD или microSD карти памет по радиовълни на определена честота. Захранват се от розетката за запалката на автомобила с 12V прав ток и днес във 4sales се предлагат различни разновидности.

Модели с MP3 и с Bluetooth. При първите е възможно само свързването на определен носител на информация, който да е източникът на музикалните файлове. Във втория в допълнение може да се свърже и мобилна джаджа с поддръжка на блутут;

Базови и функционални модели. Първите имат базова функционалност и дори са без дисплей. Те позволяват усилване и намаляване на звука, преместване на песните напред и назад. Вторите са с разширена функционалност и те притежават дисплей. Позволяват създаване на плейлисти, могат да се използват като хендсфри устройство, притежават портове за зареждане на мобилни устройства, настройки на звука и още много други.

Кои модели са най-качествени

За най-качествени могат да се определят трансмитерите, които имат способността да възпроизвеждат високо качество на звука и без смущения. Това са моделите, които имат най-голямо разстояние за предаване на вълната, така че дори и при по-голяма отдалеченост от антената на автомобила да не се чуват смущения във звука. Такива устройства обикновено не се влияят от странични смущаващи фактори, като движение в тунел, когато сигналът от радиовълните изчезва.

За най-качествени още могат да се смятат ФМ трансмитерите за коли, които разширяват функционалността на обикновения приемник с базова функционалност. Те имат собствен тъчскрийн дисплей със софтуер, меню и дори електронни филтри за настройка на звука. Така потребителят има възможността самостоятелно да прави различни настройки на ниските, средните и високите честоти на звука, да зарежда мобилните си джаджи и дори да управлява функциите дистанционно.

Как се свързват

Вариантът за свързване не е никак сложен:

  1. поставете флашката в USB конектора на трансмитера.
  2. свържете устройството към бордовата мрежа чрез розетката на запалката.
  3. включете радиото на автомобила, намерете свободна честота и я запомнете.
  4. настройте тази честота и на FM трансмитера с подходящите бутони.
  5. сега вече изберете песен и пуснете възпроизвеждането.