Едни от най-често срещаните неканени гости, които можете да имате в дома си, са летящите и пълзящите насекоми. Нежеланото им присъствие може да се премахне чрез използването на инсектициди, доказали своята ефективност и резултатно действие. Специалистите от otrovi.com споделят, че според мненията на клиентите, един от най-подходящите за премахване на буболечки в закрити помещения, се явява препаратът Фендона.

Как и срещу кои насекоми действа Фендона 60СК?

Фендона СК е инсектициден препарат, който има бързо действие и служи за премахване на насекоми, като хлебарки, мравки, оси, комари, дървеници. Препаратът за унищожаване на вредители няма неприятна миризма и при третиране на повърхностите в дома ви няма да остави следи, което го прави подходящ за приложение в закрити помещения. 

Предлага се в разфасовка от 0.500 л, като течността е под формата на концентрат. За да предприемете обработка с този инсектицид, трябва да приготвите работни разтвори, които се прилагат чрез пръскане. Може да се разпръсква чрез ръчна или моторна пръскачка, в случай, че обработвате малки или големи помещения. 

В състава на Фендона 60СК се включва алфа циперметрин, който има доказано действие както срещу летящи, така и срещу пълзящи насекоми. 

Микрочастиците, които се съдържат в препарата, полепват върху повърхности, различаващи се по структура и покритие. Това означава, че можете да приложите върху стени, мебели, первази, прозорци, тавани, стъклени повърхности, както и навсякъде, където откриете наличие на вредителите. Важно е да прилагате навсякъде, където откриете цепнатини и пукнатини. Тези вредители, които пряко се срещнат с действието на препарата, биваст атакувани по два начина:

  1. При първия, по стомашен път отровата попада в организма и го унищожава, като парализирането им започва 30 минути след консумация, а смъртта настъпва до 24 часа. 
  2. Вторият начин, по който действа, е като полепва по краката на вредителите и те пренасят заразата в гнездото си. Така цялата популация бива заразена. 

Какво трябва да знаете за употребата на Фендона 60СК?

За да прилагате Фендона, на първо място трябва да бъде направен работен разтвор, който включва доза от препарата с инсектицидно действие и вода. Ако искате да постигнете ефективност срещу конкретно насекомо или няколко такива, е важно да третирате зоните, където те пребивават най-често:

  • хлебарки и мравки – близо до кухнята или банята. Най-често се крият при окабеляването, защото там е тъмно и топло. Предприемете пръскане около и зад електрическите уреди, както и фуги, пукнатини, цепнатини;
  • оси и комари – обработвайте стените, вратите, прозорците, первазите и тавана. Важно е да знаете, че този инсектицид се използва срещу единични оси, а не срещу цяло гнездо;
  • дървеници – те са най-трудни за улавяне и наблюдение. Пръскайте зад и под леглото, в близост до шкафове, както и всякаква друга вид мебел, независимо мека или твърда. Ако третирате леглото и по-специално матрака, не обработвайте горната страна, на която спите, а се фокусирайте върху ъглите, както и долната част. Не забравяйте, че при такава обработка е много важно да отстраните спалното бельо, както и всички повърхности, имащи допир до кожата. След това трябва да ги изперете на програма с високи градуси. 

Как се приготвя разтвора?

В зависимост от големината на помещението и числеността на вредителите, се определя и дозировката, необходима за приготвянето на работния разтвор. За третирането на 20 кв.м са необходими 1 литър вода и 5 мл от Фендона. 

Не забравяйте да спазвате инструкциите за ползване, посочени от производителя и да използвате лични предпазни средства за сигурност.

Благодарение на дълготрайния ефект, който се постига при третиране с инсектицида, има остатъчно действие, което предпазва и от мухи.