Известните футболисти, техните отбори и треньори са сред актуалните теми в спортните среди. Личните истории на съотборниците са също фокусна точка за запалянковците, които постоянно се интересуват от тяхната игра, вкараните голове, участието им в първенства и всякакви други събития, свързани с тяхното кариерно развитие.

Освен от вестниците, сайтовете и телевизията, можем да разберем повече за любимия си футболен тийм и от книгите. Някои заглавия дори са посветени изцяло на звезди като Франческо Тоти, Диего Марадона, Христо Стоичков и други бележити личности в света на футбола.

Какво ще научим от книгите за футбол

В книгите за футбол се проследява хронологията на известните отбори, разказва се за най-великите мачове към днешна дата, описва се историята на този вид спорт и др. Подобни издания са не само много полезни, но и доста търсени от читателите и в частност – от футболните фенове. В тях ще научите много за шампиони-легенди, световно известни гордости като като Байерн Мюнхен, Милан, Интер, Ливърпул и други имена с иконична слава.

Ако сте сред онези запалянковци, за които няма неподходящо време за гледане на мач, а жаждата за нови футболни емоции никога не стихва, поръчайте книги на тема футбол и разширете общата си култура. Защото никога не е излишно да знаем още малко за любимия си играч или отбор, да научим какво се крие зад техните постижения и да знаем какво предстои занапред.

книги за футбол

Кои са заглавията, на които да заложим

Какво е футболът и какви са правилата на играта? На пръв поглед е ясно какво представлява този спорт, но тайните, които той крие, са повече от очакваното… За да се потопите в дебрите на най-известната дисциплина в цял свят, ще са ви нужни допълнителни източници на информация, каквито са книгите. В тях сведенията са достоверни и не са допълнени от “жълти” краски за повече пикантност. Сред препоръчителните заглавия на тема футбол са:

  • “Тайната история на българския футбол” на Станил Йотов – в книгата се разказва за задкулисни игри, за афери, за политически вмешателства, мутренски скандали и за така нареченото “черно тото” в спорта. Дръзко и увлекателно, това четиво е за всички онези, които искат да надникнат отвъд установената рамка;
  • “Историята на Стоичков за деца” на Любомир Николов – страхотно издание за всички бъдещи футболисти, които искат да знаят повече за българската легенда – Камата. За победите, за житейските уроци и за световната слава – най-малките ще научат много интересни факти под формата на забавни задачи, лабиринти, стикери и закачливи рими. Тази книга за футбол може да бъде чудесен подарък за вашето дете, което още в ранна възраст е изразило желание да се превърне в звезда на терена;
  • “Футболно пътуване” на Симона Петкова – някои лични истории си струва да бъдат разказвани отново и отново. В книгата се описва личния път на едно смело момичето, което не се отказва да следва мечтите си и да се бори за тях. Потопете се в разказа на Симона Петкова, която покорява Англия и Италия, изправяйки се уверено срещу лишенията, жертвите и неуморния труд, който накрая я възнаграждава подобаващо.

Книгите за футбол са безспорно сред най-купуваните. В тях се засягат актуални теми и горещи въпроси, които едва ли някога ще спрат да бъдат обсъждани. Изберете подходящото за вас заглавие и се насладете на този увлекателен жанр!

Защо да пазаруваме от онлайн книжарница, споделят от магазин Ozone.bg

Достъп до разнообразие от заглавия, по-ниски цени, удобство и комфорт за клиента, поверителност – това са основните причини читателите да залагат все по-често на онлайн книжарниците, а не на физическите магазини. Поръчката на книги за футбол или друг вид четива става за минути, а наборът от филтри за търсене и изобилие от предложения е сред доводите да заложим именно на този метод на пазаруване