Понеделник и месец юли ще започнат с горещо време. На Джулая ще бъде слънчево над цялата страна, а максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Във вторник градусите ще се покачат с още 1-2 и ще бъде още малко по-горещо – на места в Южна и Североизточна България до около 36-37 градуса, за района на София около 32 градуса, по Черноморието 29-31 градуса.

В сряда ще бъде още по-горещо, като на места в Южна България, предимно в Благоевградско, Ямболско и Старозагорско термометрите ще ударят 39-40 градуса. В североизточните райони температурите ще бъдат около 31 градуса, като там на места се очакват гръмотевични бури.

В Северна България в сряда също ще има места с температури около 36 градуса. За района на София дневната температура ще бъде около 30 градуса.

В четвъртък се очакват краткотрайни валежи и гръмотевични бури в по-голямата част от страната. Като в местата с валежи и ще стане по-прохладно с температури около 29-33 градуса.

В Южна България отново се очакват горещини – около 37-38 градуса.

В петък се очаква евентуално да превали и прегърми в следобедните часове в Западна и Централна България, а в събота и неделя валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат около 29-35 градуса. /БГНЕС