Видинският драматичен театър отново отваря врати.

На сцената в реновираната сграда, на 16 юни от 19.00 ч. почитателите на театралното изкуство ще имат възможност да гледат премиерата на комедийния шоуспектакъл „Извънредно положение“.

Тогава ще бъде и официалното откриване на обновения видински театър, на което е поканен министъра на културата Боил Банов.

Темата на постановката е свързана с епидемичната ситуация заради коронавируса.

В нея играят Дейвид Славчев – директор на Общинския драматичен театър „Вида“, Николай Янев и двама от младите актьори – Вероника Ханджиева и Иван Рангелов.

След края на извънредната обстановка в страната, се очаква залата да бъде запълнена на 50 процента, а зрителите да заемат местата си през седалка.

Сградата на театъра е построена през 1891 г. и е първата в България, предназначена специално за театрални представления. Тя е паметник на културата от местно значение. В края на месец май тази година приключиха ремонтните дейности – консервация, реставрация и експониране, извършени със средства, които бяха отпуснати с Постановление  на Министерски съвет от 13.12.2017 г. съгласно Закона за държавния бюджет на Република България.

Припомняме, че от 1 юни видинският театър е самостоятелно юридическо лице, второстепенен разпоредител с бюджет.