Световната здравна организация определя глобалната извънредна ситуация като събитие, което представлява риск за други страни и изисква координиран международен отговор.
Разпространението на коронавирус се увеличава постоянно. правителството на Индия съветва гражданите да практикуват хомеопатия, за да предотвратяват инфекцията. Броят на потвърдените случаи досега надминава броя на регистрираните болни по време на смъртоносната епидемия от SARS през 2002-2003 г., въпреки че смъртните случаи са по-малко, пише Fox News.
 
Избухването на заразата с мистериозен нов коронавирус бързо се разпространява”, заяви правителството на Индия в съобщение за местните медии. „Целият свят преминава през страха от този коронавирус. Изследователските съвети при Министерството на AYUSH и правителството на Индия създадоха и разпространиха консултации и становища, базирани на индийските практики по традиционна медицина Аюрведа, Хомеопатия и Унани.“

Индийското министерството на AYUSH
 (Аюрведа, Йога и Натуропатия, Унани, Сидда, Сова Ригпа и Хомеопатия) е създадено с цел разработване на образователни програми, изследвания и разпространение на местни системи за алтернативна медицина в Индия.
Индийското правителство предлага алтернативните методи наред с традиционните мерки.  Трябва да поддържане на лична хигиена, измиване на ръцете със сапун и вода за най-малко 20 секунди. Както и незабавно свързване с болнично заведение при подозрение за развитие на симптоми на зараза.
Правителството съветва да се използват аюрведични практики за укрепване на имунната система, включително

добавяне в дневното меню на Agastya Haritaki, Samshamani Vati, Trikatu на прах, листа от Tulasi, Pratimarsa Nasya.

На забелязалите у себе си симптоми се препоръчва да опитат Унани лекарствата, за да се справят с болестта.

Пълен списък с алтернативните илачи можете да видите тук.

Не забравяйте, че Върховният съд на Индия и Индийската медицинска асоциация считат лекуването по нетрадиционни методи от хора, които са неквалифицирани, но си позволяват да практикуват Унани, Аюрведа и Сидда, за шарлатанство. Практикуващите алтернативна медицина, включително тези, които практикуват Unani медицина, нямат право да го правят ако не са обучени в квалифицирано медицинско заведение, регистрирано от правителството и не са регистрирани като лекари в специалните официални регистри на Индия, които се обновяват ежегодно.