По случай Деня на народните будители от 1 до 10 ноември Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца организира инициативи, с които да държи активни своите читатели.

Онлайн играта „Познавам будителите” ще се проведе във Фейсбук в първите десет дни на ноември. В нея може да участва всеки, който е почитател на страницата на библиотеката: fb.com/libvratsa. Всеки ден от посочения период там ще бъдат публикувани въпроси за известни и по-малко познати личности от близки и по-далечни времена, които със своя принос са влезли в историята на град Враца. За отговорилите правилно ще има награди.

От 1 ноември стартира и кампанията „Стани приятел на библиотеката, вземи своята читателска карта”, която ще продължи до 10 ноември. По време на кампанията всеки жител на града може да се присъедини към общността на четящите врачани, като заяви желанието си за едногодишен абонамент за всички отдели и ресурси на библиотеката. За да получат своята читателска карта, е необходимо желаещите да изпратят трите си имена и телефон за връзка на:

e-mail: zaemna_vr@abv.bg

телефон: 092 62 61 70

съобщение във фейсбук:  fb.com/libvratsa

Работно време:

За „Заемна за дома“

понеделник – петък

9:00 ч. – 18:00 ч.

събота

9:00 ч. – 14:00 ч.

За „Детски отдел“

понеделник – петък

9:00 ч. – 18:00 ч.

За филиал в ж.к. „Дъбника“

понеделник – петък

8:00 ч. – 17:00 ч.