Готова е селекцията на камерните постановки, които ще бъдат представени в рамките на XXXIV-то издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца.

Театралният форум тази година ще се проведе от 10 до 16 юни. Селекционери на основната програма на фестивала са Мирослава Тодорова, Дина Маркова и Благой Бойчев.

Те са подбрали десет камерни постановки от продукцията на театрите в страната през последната година. На сцените на Врачанския театър ще бъдат представени „Кралицата майка“ на театър „Българска армия“ с режисьор Стефан Спасов, „Дабъ Дешил Ине“(Да бъдеш или не) на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“-Шумен с режисьор Теди Москов, „Винсент в Брикстън” на театър 199 „Валентин Стойчев“ -постановка Владлен Александров.

В програмата са включени още „Боже мой“ на Народен театър „Иван Вазов“ с режисьор Стоян Радев, „Последната лента“ на Театрална Работилница СФУМАТО-София с режисьор Иван Добчев; „Списък на всички страхотни неща“ на театър 199 „Валентин Стойчев“- София с режисьор Боряна Йовчева; „Забелязано в Благоевград“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград с режисьор Неда Соколовска; „Част от колекция“ с режисьор Иван Юруков, „От какво се страхува Виржиния Улф“ на Театрално сдружение ENSO-София с режисьор Тея Сугарева и „Докато смъртта ме раздели“-моноспектакъл на Димитър Ангелов на SPAM STUDIOS-София.

По традиция Врачанският театър като домакин на фестивала ще участва с две заглавия- „Добре дошли в България 2“ с режисьор Гергана Димитрова и „Убийството на Гонзаго“ с режисьор Пресиян Кузов.

Специален гост на 34-то издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца ще бъде „Театроскоп“ – „театър в кутия“ с режисьор Мария Банова.

Представленията от международната програма все още са в процес на уточняване.