Певецът сътворил фолкхита “Я елате пиленца при батко” е глобен, заради неспазване на дистанция, при присъствието му на нелегален частен купон в Пловдив.

Бях поканен като гост за рождения ден на собственика на ресторанта в Пловдив, който беше инспектиран в петък заради неспазване на противоепидемичните мерки. Това заяви в „Тази неделя“ фолк изпълнителят Милко Калайджиев и допълни, че не е бил там, за да пее.

Той уточни, че не е очаквал да има толкова много хора на празненството.

„Пристигнахме към 19:30 ч. и се изненадах колко хора има. Пръснати по масите в това голямо пространство не личеше, но впоследствие дойдоха още“, уточни певецът

По думите му проверяващите са дошли към 20:30 ч., по това време той възнамерявал вече да си ходи. Призна, че е изпял няколко песни, но като жест към рожденика, а не срещу хонорар.

„Като влезе полицията аз бях на масата. Снимката, на която съм със собственика, един човек ни снима от отсрещната маса. Той е бил лайф и предполагам, че така се е разбрало. Аз не го познавам, но според мен го е пуснал тенденциозно“, коментира Калайджиев.

Певецът разказа, че не е имало напрежение по време на проверката, която е продължила над 3 часа. Калайджиев е бил глобен за неспазване на дистанция, но не знае с колко точно ще бъде санкциониран.

„Аз лично спазвам противоепидемичните мерки. Певците от края на ноември сме без работа, нямаме участия. Ежедневието в Свиленград не е интересно, ходя на разходки. Очаквах 15-16 човека, в нарушение сме, ясно е, бяхме санкционирани и толкова. Не мога да се извинявам, че съм бил там“, коментира Калайджиев.

В петък вечерта полицията прекрати две партита в Пловдив и наложи глоби на празнуващите.