Главният редактор на новините на бТВ Гена Трайкова напуска медията, съобщава “Сега”, цитирайки източници от телевизията. Два източника на Клуб Z също  потвърдиха поредната промяна в медията.

Името на новия шеф на “бТВ новините” щяло да бъде оповестено утре – това е човек, който и в момента работи в нюзрума на телевизията.

Според “Сега” шефът на политическите и информационните предавания Валя Гиздарска също е подала молба за напускане от следващата седмица. Наши източници обаче казаха, че тя не си тръгва от бТВ.

Тя ще бъде заменена от Искра Владимирова, която в момента е продуцент в сутрешния блок “Тази сутрин”. Решението както за Владимирова, така и за новия шеф на новините било взето от Антон Хекимян, който преди две седмици бе назначен за шеф на всички новинари в бТВ

Хекимян замени на позицията Венелин Петков, който работи в медията повече от две десетилетия.

Промените в телевизията започнаха, след като в края на 2020 г. бТВ бе купена от компания на чешкия милиардер Петр Келнер.

Впоследствие на позицията на главен изпълнителен директор на “Би Ти Ви медия груп” бе назначен сънародникът му Мартин Швехлак. Той смени австриеца Флориан Скала, управлявал медийната компания от 13 декември 2016 г.