Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца открива коледна изложба базар на художничката Феня Каранейчева. Експозицията „Коледна приказка” ще включва картини на зимна тематика, ръчно изработени картички и книгоразделители. 

Изложбата ще бъде подредена във фоайето на Регионална библиотека – Враца, а официалното откриване ще бъде на 15 декември от 17:30 ч. 

Експозицията ще може да бъде разгледана до края на годината. 

Феня Каранейчева е родена в Троян, а от 32 години живее в Мездра. Израснала е в семейство на творци. Покойният й баща Ивелин Каранейчев е един от най-известните майстори керамици у нас, дългогодишен член на Задругата на майсторите на народните художествени занаяти, а майка й Росица Каранейчева е майстор точилар. Брат й Красимир Каранейчев също е художник. 

Феня рисува интензивно от около две години, след началото на пандемията от Covid-19. Това ще бъде четвъртата й самостоятелна изложба. Нейни картини са притежание на ценители на изобразителното изкуство от Германия, Гърция, Испания, Италия, Турция и др.

Живописните творби на Феня Каранейчева се предлагат на достъпни цени и са много подходящи за коледен или новогодишен подарък.