Ако сте на крак по цял ден, значи знаете колко важни са удобните обувки. Те са изключително предимство за хората, които се налага да вървят или извършват различни физически дейности през деня. Да се чувствате добре в обувките си е несравнимо усещане след часове стоене прав, нали? Затова техният избор е от съществено значение. Знаете ли обаче как да изберете най-добрите предложения за вас, запознати ли сте с детайлите на перфектната обувка? Нека проверим.

Какви са характеристиките на удобните обувки?

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато търсите удобни обувки:

– Първо, бъдете сигурни, че обувките ви стоят добре и не стягат или причиняват болка.

– Второ, потърсете обувки с добра поддръжка на свода и омекотяване, за да предпазите краката си от удар.

– Трето, избягвайте високи токчета или друг тип обувки, които не предлагат подходяща опора.

И накрая, обърнете внимание на материала на обувката за това, че е дишаща, за да предотвратите изпотяване на краката.

Когато става дума за комфорт, прилягането към крака е от ключово значение. Бъдете сигурни, че обувките ви са правилния размер и че няма подхлъзване или триене, което може да причини пришки или рани. Обувките, които са твърде големи, могат да бъдат също толкова неудобни, колкото обувките, които са твърде малки, така че се уверете, че сте избрали перфектния размер. Най-удобните предложения са на https://answear.bg/m/timberland/toy/obuvki

Обувките с добра поддръжка на свода ще разпределят теглото ви равномерно и ще помогнат за предотвратяване на проблеми с краката. Омекотяването на петата може да помогне за абсорбиране на удара и предпазва краката от наранявания.

Високите токчета може да изглеждат стилни, но не винаги са най-удобният избор. Ако трябва да носите токчета, потърсете чифт, който има широка основа, за да осигурите стабилност. Избягвайте да носите токчета за продължителни периоди от време и правете почивки често, за да дадете почивка на краката си.

Материалът на вашите обувки също може да повлияе на комфорта. Кожата и другите естествени материали често са най-дишащите и могат да помогнат за предотвратяване на изпотяване на краката. Синтетичните материали като найлон или полиестер също могат да бъдат добър избор за обувки, които ще се носят в горещо време.

Как и кога да изберем удобната обувка?

Търсете твърдия гръб:  Хванете петата в едната ръка и обувката над петата в другата ръка. Не трябва да можете да движите обувката настрани около петата.

Вижте има ли усукване: Хванете обувката в двата края. Трябва да можете да го завъртите леко.

Притиснете там, където се огъват пръстите на краката ви.
Проверете дали горната част на обувката ви пасва, без да притиска пръстите на краката или да причини изплъзване на обувките от петата.

Повечето хора износват страната на петата с течение на времето. Когато петата стане под ъгъл, това ще промени всяка ваша стъпка и може да причини болка в крака или гърба.

удобни обувки

Обувките за бягане могат да причинят болка, преди да изглеждат износени. Това е така, защото те губят способността си да абсорбират удара. Препоръката за смяна на маратонките е на около 500 км. Обувки за бягане, по-стари от една година, също могат да причинят болка поради промени в подметката при излагане на влага или топлина. Запазете маратонките само за бягане и това ще удължи живота на обувката. Старите могат да се използват за ходене.

По какво се различват обувките?

Спортни обувки: Един от начините да тествате обувката е да ходите и да бягате с нея. Можете също така да балансирате на един крак и да направите клек с един крак. Обувката трябва да се чувства удобна веднага.

Сандали: Сандалите са добри само за ходене на кратки разстояния. Изберете модели с каишки, които покриват по-голяма част от крака и/или се увиват около глезена.

Дамските обувки често са вредни за краката, коленете и гръбначния стълб. Те променят стойката на цялото тяло и могат да причинят болка. Ако носите обувки, изберете обувка с по-нисък ток, по-широк ток  и ток, който не се извива.