Виртуалните спортове все по-често пленяват спортните фенове с редица подобрения, с които смело да се превърнат в една добра алтернатива на любимите дербита. Макар и за някои да звучат малко по-футуристично, това са качествени спортни симулации, поверени на изкуствен интелект и могат да се похвалят с все по-реална графика.

Тези предизвикателства се превръщат в един от основните източници на забавление за спортните фенове, които не искат да чакат седмица до любимото си дерби или просто търсят разнообразие. Приятната подробност е, че постоянно се подобрява и доставя все по-интересни възможности и реалистични обрати.

В онлайн платформата на букмейкъра Уинбет ще открием интересни предизвикателства и няколко интересни симулации. Освен кралят футбол, феновете могат да се насладят на конни надбягвания, гонки с хрътки, автомобилни състезания и дори тенис на маса. Интересен факт е, че двете дисциплини са разделени на “Виртуални” и “Виртуални +”. Причините за това разделение са няколко. По този начин всеки може да открие желаното спортно предизвикателство. Във “Виртуални +” ще открием симулации с висока резолюция.

Букмейкърът разделя тези дисциплини по няколко причини, виртуалният футбол например е много по-лек и може спокойно да се гледа от всяко мобилно устройство, без да претоварва месечния трафик. Анализаторите от Ефирбет споделят в своето експертно ревю защо виртуалните спортове ще бъдат все по-често в светлината на прожекторите и ще продължават да печелят вниманието на аудиторията. Освен красива симулация и много внимание към детайлите, можем да открием една цяла независима спортна вселена. Нека започнем от факта, че макар и да имаме само няколко минути за една футболна среща, в този кратък срок дигиталните спортни атлети се стремят да вложат цялата си енергия за победа.

Играят технично, правят извеждащи подавания и се стремят да отбележат колкото се може повече попадения. А що се отнася до обратите, тук са повече от гарантирани, при това без реферските грешки, които често развалят удоволствието от играта. Всеки виртуален спорт използва добре познатия генератор на случайни числа, с който да създаде колкото се може повече обрати в една среща. В компютърните среди този генератор е един от най-лесните начини за доставяне на серия от случайни числа, а до днес нито един специалист не може да разгадае точната логика, по която работи.

В следващите редове ще се опитаме да отговорим на един от основните принципи на работа. Нека си представим, че един по-силен и един по-слаб отбор се изправят един срещу друг. Всеки от тях получава стойност от числа – по-силният получава числата от 1 до 12, докато по-слабият получава числата от 13 до 20. При стартирането на спортната среща генераторът започва да подава числа на случаен принцип и обикновено го прави с невероятна скорост. Когато подаденото число е 5, по-силният отбор получава една точка.

Ако числото е 15, точката отива за по-слабият отбор. Победител е онзи, който събере 100 точки. След като говорим за случаен принцип на числа, във всеки един момент по-слабият отбор може да вземе превес. На същият принцип работят и всички останали спортни симулации. По този начин се създава една хомогенност и достатъчно изненади, на които често ставаме свидетели и в реалните спортни дербита. Интересен факт е, че някои виртуални симулации са перфектна алтернатива на спортове, които липсват или са доста скъпи за практикуване – такива в този случай са гонките с кучета, както и конните надбягвания. И за двете се изисква хиподрум, сериозна инвестиция и спонсори, които да инвестират много. Ето защо виртуалната спортна симулация на конните надбягвания е толкова предпочитана, освен това нито едно животно не се експлоатира, следователно всички печелят. Не трябва да забравяме, че виртуалните спортове не са конкуренция на реалните, а много добра алтернатива за забавление.