Днес рожден ден празнува известният български актьор и приятел на “Зов нюз” Веселин Калановски! Екипът ни му пожелава здраве и късмет, незабравими моменти на сцената и успехи в защитата на обществените каузи.

Пожелаваме му да радва публиката със своето майсторство още дълги години!

Веселин Калановски е роден на 14 януари, 1957 година в София. Завършва ВИТИЗ през 1985 г. в класа на проф. Енчо Халачев. Участва в телевизионни сериали, сред които „Хотел България”, „Людмил и Руслана”, „Домашен арест”. Играе във филмите „Ад” и „Убийства”. По-известните му роли в театъра са Левски в „Тайната вечеря на Дякона Левски”, Креон в „Едип цар” и „Антигона” на Благоевградския театър; Маяковски в „Барабан за екзекузия” – Студиен литературен театър Възраждане; Епископ Методий във „Вавилонската кула” – театър Сълза и смях; Христофоров във „ В полите на Витоша”, Сър Тоби в „Дванадесета нощ” – Свободен театър; Василий в „Процесът против богомилите” – театър София и др. Един от основателите и Председател на УС на Свободен театър. Познат е на публиката със специфичния си тембър, като дубльор във филми като „Шрек”, „Ледена епоха”, „Роботи”, „Гарфийлд 2”, „Мадагаскар 3”. Озвучавал е и сериали: „Бъфи, убийцата на вампири”, „Старгейт”, „Безследно изчезнали” и много други.

Телевизионни сериали: Джими в „Хотел България“ – Нова телевизия (2004), Боян в „Людмил и Руслана“ – БНТ (2008), Капитана в „Домашен арест“ – bTV (2012 – 2013), Цветан Конов в „Скъпи наследници“ – bTV (2018).

Филми: „Убийства“ (1987), „Пролетна песен (1988), „Ад“ (2001), „Без угризения“ (2012) Бензин (2017) – Роман и други.