Писателят Димитър Калбуров гостува виртуално на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца в Световния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Срещата ще се проведе в рамките на Маратон на четенето 2020. Младият автор ще бъде специален гост на петото представяне на автор в инициативата #ВкъщиСъмИЧета, организирана от екипа на „Аз чета”. Кампанията цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно, като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги в онлайн разговор.

Срещата започва на 23 април, четвъртък, от 16 ч., а единственото, което трябва да направят потребителите е да са онлайн.

Предаването на живо ще се осъществи през фейсбук страницата на библиотеката – fb.com/libvratsa, а за стриймингът ще се погрижи екипът на Аз чета – AzCheta.com.

Димитър Калбуров е един от най-популярните и харесвани млади автори.

Най-голямата му муза е Жената, на която той посвещава своята нежна поезия, а прозата му е вдъхновена от съвременния живот в България. Творбите му са пропити с много ирония и хумор, но винаги успяват да достигнат до читателите със своята неподправена истинност. През 2010 година се среща в Гери Турийска, създател на формата Пощенска кутия за приказки и от тогава е редовен участник в него.

Всеки може да се включи с въпроси към Димитър Калбуров като ги напише в коментар под живото излъчване по време на разговора, изпрати предварително до библиотеката като съобщение във фейсбук страницата fb.com/libvratsa или на имейл: libvratsa@libvratsa.org.