Зам.-кметът Петя Долапчиева връчи почетната грамота на победителката от ДГ „Европейчета“ във Враца в единствения по рода си детски екофорум за опазване на Планетата: „Най-големият малък приятел на природата и животните“, организиран от Фондация „АФА-България“. Специалната награда получи 6-годишната Ана-Мария Митова от подготвителна група „Мики Маус“, чиято картина беше част от изложбата в Народното събрание на 19-ти юни.

Петя Долапчиева поздрави всички участници и пожела на малчуганите весело лято, изпълнено с много емоции.
В номинациите се включиха деца от учебни заведения в 69 населени места в България, като от град Враца взеха участие 3 детски градини: ДГ „Европейчета“, ДГ „Слънце“ и ДГ „Дъга“.

Тържественото връчване на почетните грамоти в другите две учебни заведения ще бъде на 2-ри юли.

Инициативата на Фондация „АФА – България“ е свързана с обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение. Целта на проекта е малките деца и ученици да се запознаят с проблемите в следствие на замърсяването на природата и как това се отразява на животните.

Всички официални гости на тържеството оставиха своя цветен отпечатък на „Дървото на хармонията“ като символ на подкрепа и единство.