Три момичета от област Монтана  получиха грамоти и подаръци за отличното им представяне в конкурса, проведен от Главна дирекция „Национална полиция” през декември на 2018 г.

10-годишната Вилислава Филипова от Трето ОУ „Иван Вазов“, Берковица

бе наградена от директорът на ОД МВР-Монтана – ст. комисар Ивайло Антонов за отлично представяне в Националния конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“.

Заедно с нея награди получиха и две деца от ЛомАлександра Александрова и Михаела Михайлова.

Подаръчните комплекти съдържат грамота от Главна дирекция „Национална полиция”, скицник, флумастери, ученическа програма, светолоотразителни гривна, стикер и ключодържател.

При посещението си в ОД МВР Монтана трите момичета се качиха и на един от най-новите полицейски джипове, с който направиха кратка разходка по улиците в областния град.

В Националния конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“

участваха 84 рисунки на членове на Детските полицейски управления от цялата страна. Рисунките на участниците бяха изложени на благотворителен търг на церемонията „Полицай на годината“.

Сумата от 5 000 лева, събрана от разпродажба на рисунките, ще бъде преведена в полза на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.