Ако приемем, че за някои хора струващото 3 млн. долара Bugatti Chiron е твърде обикновен автомобил, то компанията има ново предложение. Това е версията Divo, която най-после е готова за производство. Хиперколата струва 5,4 млн. долара. Тя ще е по-ексклузивна и по-спортна от Chiron, и ще излезе в серията от 40 бройки, които вече са продадени.

Divo: Bugatti показа хиперкола за 5,4 млн. долара

През последната година автомобилът е навъртял повече от 5000 км на различни тестови полигони. В това число и „Нюрбургринг“, като е показал скорост от над 380 км/ч. Инженерите на Bugatti са поработили сериозно върху настройките на шасито и окачването. Те твърдят, че тези два детайла от колата „няма как да бъдат по-добри“

Divo е по-лек от Chiron, като разликата от 35 кг е постигната благодарение на новите джанти и новия капак на охладителната система, който вече е от карбон. Хиперолата е получила и олекотена аудиосистема, както и по-малко ниши за съхраняване на предмети.

Divo: Bugatti показа хиперкола за 5,4 млн. долара

Дизайнерите на Bugatti на свой ред са се постарали да създадат по-агресивна външност и подобрена аеродинамика. Така притискателната сила на Divo е с 9 кг повече от тази на Chiron. Двигателят обаче си остава без промени – 8,0-литров W16, който развива 1500 к.с.

От компанията са категорични, че са успели „да създадат истински шедьовър“. Негови собственици обаче ще станат само хора, които вече притежават Chiron и така ще могат да усетят разликата между двата автомобила. А на пистата „Нардо“ в Италия разликата между Divo и Chiron e 8 секунди в полза на новата хиперкола, което си е сериозно постижение.

Divo: Bugatti показа хиперкола за 5,4 млн. долара

Източник: www.carsmedia.bg