Електрическият кросоувър BMW iX ще бъде представен за първи път пред врачанска публика тази събота (22.01.2022) в 11:00 часа, на паркинга пред площад “Христо Ботев”. Любителите на баварския лидер на автомобилния пазар, както и всички почитатели на електромобилите, ще могат да видят отблизо BMW iX и да се запознаят с всички технологични новости, интегрирани в автомобила.

С помощта на ефективната технология BMW eDrive и изцяло електрическото задвижване на четирите колела, BMW iX постига изключителен пробег, както и впечатляващо ускорение от място. Интелигентната BMW Operating System 8 е винаги актуална и се управлява напълно интуитивно. BMW iX е и първият сериен автомобил в света с 5G свързаност.

BMW iX бе представено за пръв път през ноември 2020 година в рамките на дигиталното #NEXTGen. В края на тази година напълно електрическият SAV ще бъде въведен на пазара – с насочен към бъдещето дизайн, най-модерни технологии и изключителна динамика на управлението, както и висок пробег и забележителна ефективност. С цялостно устойчивия си подход
BMW iX поставя стандарти в сегмента. BMW iX ще се предлага в два варианта като BMW iX xDrive40 (240 кВт/326 к.с.) и BMW iX xDrive50 (385 кВт/523 к.с.). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,1 секунди респективно 4,6 секунди, максималната скорост е ограничена електронно до 200 км/ч. Високоволтовата батерия на BMW iX xDrive40 има бруто енергиен капацитет от 76,6 кВтч и позволява електрически пробег от 425 километра (WLTP). Батерията на xDrive50 скапацитет 111,5 кВтч позволява пробег ог 630 километра (WLTP). Като технологичен флагман на BMW Group BMW iX е пионер на бъдещото поколение BMW, които дават нова дефиниция на устойчивостта, радостта от шофирането и премиум характеристиките. В тази продуктова информация ще ви запознаем с цялата информация за новото BMW iX и конкурентите му.

bmw iX