Три  библиотеки в Северозапада спечелиха финансиране в първа конкурсна сесия по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност“ 2020 г.

В първата конкурсна сесия са участвали 44 проектни предложения на библиотеки от цялата страна. От тях са одобрени 36 проекта на обща стойност 714 385 лв..

Одобрени са проектни предложения на

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца, Регионална библиотека “Гео Милев” – Монтана и  Регионална библиотека “Михалаки Георгиев” –  Видин. 

Седмицата започва с прекрасни новини за библиотеката”,  съобщават от Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца.

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца

спечели финансиране в първа конкурсна сесия по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност“ 2020 г.  А само преди минути при нас пристигна и първото дарение с нови книги от препоръчителната литература за лятно четене. Специални благодарности на географът и редактор в Уикипедия Спасимир Пилев, който е изпълнил целия списък с желани детски заглавия.” , пише още в изявлението на официалната страница на библиотеката.

Финансовата подкрепа за проекта на врачанската библиотека е в размер на близо  25 000 лева.

 

 

Регионална библиотека “Гео Милев” в град Монтана също е  спечелила проект по програмата на Министерството на културата.

Регионална библиотека “Гео Милев”  ще е получи финансова подкрепа в размер на 25 000 лв. за обновяване на фонда с книги и други информационни източници. Реално, новопостъпилите книги ще са на стойност над 30 хил. лв., заради отстъпките, които получаваме от издателствата. Предстои подписване на договор, след което проекта ще бъде реализиран.“, споделят  с гордост от монтанската библиотека.
25 000,00

Регионална библиотека “Михалаки Георгиев” – град Видин

също е сред спечелилите финансова подкрепа в размер на 25 000 лева по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност“ 2020 г.

Първа конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по Програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност” 2020 г. бе обявена със заповед № РД09-255/29.04.2020 г.

Конкурсната сесия е на обща стойност 1 млн. лв. и е насочена към Националната библиотека, регионалните и общински библиотеки.

Процедурата се осъществява по реда на утвърдените със заповед № РД09-540/03.06.2019 г. правила. Съгласно чл. 18 от Правилата за реализацията на одобрените за финансиране проекти ще бъдат изготвени договори. Очаква се обявяването и на втора конкурсна сесия по Програмата.

Всички резултатите от конкурсната сесия за одобрените и неодобрените проектни предложения можете да видите тук.