Изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции – Стамен Янев поднесе грамота на кмета на Враца Калин Каменов по повод неговия рожден ден и първата копка на завода “Теклас България”.

“Вашият кмет позиционира Враца и Северозапада на глобалната карта на автомобилната индустрия. За мен беше просто въпрос на време и “Теклас” да са тук, защото една глобална компания не може да мине без Северозапада.

В този ред на мисли, искам само да пожелая успех, а ние от Агенция за инвестиции ще помагаме.

Днес не само е специален ден за “Теклас България”, но и специален ден за кмета Калин Каменов. По този повод искам да го поздравя за рождения му ден и да му връча грамота от страна на Българска агенция за инвестиции и от ръководството на Министерство на икономиката в лицето на министър Караниколов.

Връчвам на Калин Каменов грамота за това, че той е инвестиционното острие на Северозапада. В категория “Преначертаване на инвестиционната карта на България.”

Под ръководството на Калин Каменов започва изграждането на втори завод на територията на град Враца. За строежа и оборудването на първия корпус на “Теклас” ще бъдат вложени над 30 милиона лв.

Вече е започнало подаването на автобиографии за кандидатстване за работа.