Предвид настъпилата криза, тази година освен безплатни шезлонги и чадъри, Българското Черноморие предлага и изключително посрещане, точно по български – с ръченица, питка, мед и сол…

След като моленето във всеки национален ефир, за посещение на родното Черноморие и намаляването на цените, не свършиха работа, министър Ангелкова реши да „обърне другия лист“ и да предложи „изключително“ начало на почивката на всеки чуждестранен турист, като го „причака“ на летището с питка и сол.

Днес, малко преди обяд на летище Бургас кацна първият чартърен полет, с който на българска територия стъпиха първите 186 чуждестранни туристи. Те пристигнаха от Нидерландия и бяха разпределени в хотели в Несебър и Слънчев бряг.

Първата българска забележителност, която видяха бяха щастливите физиономии на кмета на Община Бургас Димитър Николов и министъра на туризма Николина Ангелкова, написа Сега.

Те дойдоха на пистата, посрещайки туристите с красиви младежи, облечени в народни носии, които им „изтропаха“ по едно българско хоро.

Публиката вече е в очакване, за следващия чартър и министър Ангелкова да облече народната носия и да поведе хорото.

На българска земя всеки от чуждите гости, уважили нашето Черно море, получи пълен пакет подаръци от кмета на Бургас Димитър Николов.

Според местния сайт „Флагман“, туристите били качени в чисто нови автобуси, а самото летище било лъснато като за изключително събитие.

Питка, сол и младежи в носии имало и в самия Слънчев бряг, а тържество за слисаните гости готви и община Несебър.

За българските туристи обаче още не е ясно как ще бъдат посрещнати по родното Черноморие и дали е предвидена някаква програма…

Снимка и информация: Флагман