Американската компания Aptera показа серийния вариант на собствения се едноименен електромобил.

Той е с 3 колела и на теория може никога да не се зарежда, тъй като има слънчеви панели на предната част и на покрива. Събраната от тях енергия в слънчев ден осигурява до 72 км пробег.

Моделът с две места има каросерия от композитни материали, като в зависимост от нивото на оборудване електромобилът тежи между 816 и 998 кг.

Силовият агрегат на стандартния вариант (той е с предно задвижване) развива 134 к.с. при батерия с капацитет 25 кВт/ч. Пробегът на този трицикъл е около 400 км.

Топ-версията на Aptera е оборудвана с акумулатор със 100 кВт/ч и два електромотора с обща производителност 201 к.с. Задвижването е към двете оси, като в този случай електрическото превозно средство може да измине 1600 км.

Клиентите ще имат избор от три цвята на каросерията – черен, сребрист и бял, както и три варианта на оформление на интериора. Като опции се предлагат комплекс от система за помощ на водача, както оф-роуд пакет. Базовото ниво на оборудване струва 25 900 долара, докато топ-версията стартира от 46 900 долара.

Източинк: AutoMedia